5 dingen die je NIET moet doen tijdens je sollicitatieproces

Home » Nieuws » 5 dingen die je NIET moet doen tijdens je sollicitatieproces

22 april 2023

Solliciteren kan een stressvolle ervaring zijn, maar door te weten welke fouten je moet vermijden, kun je je kansen op een succesvolle sollicitatie verhogen. Hier zijn 5 dingen die je NIET moet doen tijdens solliciteren:

5 dingen die je NIET moet doen tijdens solliciteren

Te laat komen ❌

Te laat komen geeft de indruk dat jij een anders tijd niet respecteert, niet punctueel bent en dus je afspraken niet nakomt. Zorg er voor dat je ruim op tijd bent. Neem bijvoorbeeld een trein eerder.

Een futloze houding ❌

Laat zien dat je enthousiast bent door een actieve houding aan te nemen. Wanneer jij futloos tegenover je gesprekspartner zit, wek je niet de indruk dat je er graag wilt zijn of enthousiast bent over de functie.

Praat niet slecht over je huidige of vorige werkgever ❌

Dit geeft een slechte indruk van je professionele houding en integriteit. Houd je mening voor je om je kans op ene baan te verhogen.

Wees niet overmatig zelfverzekerd ❌

Wees zelfverzekerd maar niet arrogant, dit kan een afstotend effect hebben op de interviewer.

Wees niet onvoorbereid ❌

Doe je huiswerk en onderzoek het bedrijf en de functie voordat je naar het gesprek gaat, dit zal je helpen om gericht vragen te stellen en een goede indruk te maken.
Door deze dingen te vermijden, geef je jezelf de beste kans op een succesvolle sollicitatie.

Dit waren 5 dingen die je NIET moet doen tijdens solliciteren. Voor meer tips voor een betere CV, motivatiebrief of wat je wel moet doen tijdens het solliciteren bekijk dan de betreffende pagina.
Ben jij op zoek naar een baan? Kijk dan eens bij onze vacatures! Wie weet kun jij je net geleerde tips meteen toepassen!
Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.