Maak van jouw CV een top CV, met deze 5 tips!

Home » Nieuws » Maak van jouw CV een top CV, met deze 5 tips!

31 maart 2023

Werkgevers ontvangen vaak honderden cv’s per maand, en als je niet opvalt of duidelijk bent beland je onderop de stapel. Met deze 5 tips maak je een top cv!

5 tips top cv

1. Creëer overzicht

Maak gebruik van duidelijke tussenkopjes. Bijvoorbeeld ervaring, studie en competenties. Maak de functietitels dikgedrukt zodat ze nog beter opvallen.

2. Opvallend maar zakelijk

Je kunt je cv natuurlijk op veel manieren opmaken. Speels en met heel veel kleur, of strak en zwart-wit en alles daar tussenin. Wat verstandig is om te doen hangt erg af van de functie en het bedrijf waar je voor solliciteert. Met een mooie opmaak springt jouw cv tussen de rest uit, maar zorg wel dat je zakelijk blijft.

3. Houd het kort

Je bent snel geneigd om alle ervaringen die je ooit hebt opgedaan op je cv te zetten. Maar vaak is dit helemaal niet nodig, ben je net nieuw op de arbeidsmarkt, houd het dan bij 1 pagina. Ga je al even mee? Probeer dan de meest relevante ervaringen te benoemen in 1 tot 2 pagina’s.

4. Volgorde

Zet je meest recente werkervaring bovenaan op pagina 1 en werk zo omlaag. Recente ervaring is het belangrijkst en zo maak je het makkelijk voor recruiters. Hetzelfde geldt bij het kopje studie. Gebruik niet te veel ruimte bij personalia zodat je ruimte over hebt voor belangrijkere dingen.

5. Maak een profielschets

Beschrijf op pagina 1 ook kort jouw sterke kanten. Zorg dat je de dingen benoemt die aansluiten bij de vacature. Probeer de profielschets bij maximaal 3 regels te houden en schrijf in je eigen woorden.

Ben jij op zoek naar een baan? Bekijk dan de vacatures eens op onze website.
Wie weet kun jij je de 5 net geleerde tips meteen toepassen!

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.