3 sollicitatietips

Home » Nieuws » 3 sollicitatietips

22 november 2022

Solliciteren kan best een beetje spannend zijn, neem de spanning weg met deze 3 sollicitatietips! ✅

1. Verdiep je in de functie

Niets is vervelender dan tijdens een sollicitatiegesprek er achter komen dat deze functie eigenlijk helemaal niet zo goed bij je past. Lees daarom goed de functieomschrijving door. Kijk naar de vereiste vaardigheden, je taken, verantwoordelijkheden en de vereiste werkervaring. Op die manier weet jij dat je geschikt bent voor deze functie, dat werkt erg geruststellend en komt je zelfverzekerdheid vaak ten goede. Ook weet jij nu goed naar welke competenties de recruiter gaat vragen.

2. Verdiep je in het bedrijf

Je verdiepen in het bedrijf helpt ook met je zelfvertrouwen, bovendien staat het natuurlijk goed wanneer jij alles al weet over het bedrijf waar je solliciteert. Het laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie. Deze punten zijn belangrijk om te weten over het bedrijf:

– Wat doet het bedrijf, wat zijn hun grootste prestaties?
– Wat is de missie/visie van het bedrijf?
– Wie is jouw gesprekspartner? Google deze persoon van tevoren zodat je weet wie je moet hebben en je niet voor verrassingen staat.
– Wat spreekt jou aan aan het bedrijf en de branche? Bereid je eigen verhaal goed voor.

3. Stel vragen!

Tijdens een sollicitatiegesprek wordt er eigenlijk altijd aan je gevraagd of jij zelf nog vragen hebt. Het is dus goed om zelf van tevoren ook een aantal vragen op te schrijven. Dit laat je interesse en je goede voorbereiding zien. Enkele goede vragen om te stellen zijn:

– Wat zijn de vervolgstappen na dit gesprek?
– Hoe is het team waar ik kom te werken samengesteld?
– Hoe ziet een typische werkdag er uit?

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, maar met deze 3 tips heb jij een goede basis. Zo wordt een sollicitatiegesprek hopelijk een stuk minder spannend en kom je zelfverzekerder en gemotiveerd over.

Ben jij op zoek naar een baan? En wil jij je net geleerde tips meteen toepassen? Neem dan contact met ons op, wij helpen jouw graag verder!

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.