Vermijd de volgende vijf veelvoorkomende fouten tijdens het solliciteren

Home » Nieuws » Vermijd de volgende vijf veelvoorkomende fouten tijdens het solliciteren

3 januari 2024

Solliciteren is vaak een uitdagend proces, maar met de juiste kennis kun je je kansen op succes aanzienlijk vergroten. Hier ontdek je vijf veelvoorkomende fouten die je beter kunt vermijden tijdens het sollicitatieproces.

Vijf fouten tijdens solliciteren

Wees op tijd

Het tonen van respect voor andermans tijd is belangrijk. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren aanwezig bent; overweeg bijvoorbeeld een trein eerder te nemen. Lukt het door welke reden dan ook niet om op tijd te komen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon en maak dit kenbaar.

Actieve houding en enthousiasme

Toon enthousiasme door een actieve houding aan te nemen tijdens het gesprek. Een gebrek aan energie kan de indruk wekken dat je niet echt gemotiveerd bent voor de functie. Wat jou uiteindelijk de functie kan kosten.

Vermijd negativiteit over vorige werkgevers

Praat niet negatief over huidige of vorige werkgevers, omdat dit een onprofessionele en onbetrouwbare indruk kan achterlaten bij de interviewer. Focus op positieve aspecten en behoud een opbouwende toon.

Zelfverzekerdheid zonder arrogantie

Wees zelfverzekerd maar vermijd arrogantie; een teveel aan zelfvertrouwen kan een verwaande en betweterige indruk achterlaten bij de interviewer.

Goed voorbereid zijn

Voer grondig onderzoek uit naar het bedrijf en de functie voordat je het gesprek ingaat. Het stellen van gerichte vragen laat zien dat je goed voorbereid bent en draagt bij aan een positieve indruk.

Het vermijden van deze valkuilen vergroot aanzienlijk de kans op een succesvolle sollicitatie. Voor meer tips over het verbeteren van je CV, motivatiebrief en andere sollicitatieaspecten, bekijk onze specifieke pagina.

Wil je meer tips voor een top-cv en motivatiebrief? Bekijk onze pagina voor nuttige adviezen. En voor een kijkje in de sollicitatiewereld, lees onze tips over wat je absoluut moet vermijden. Op zoek naar een baan? Check onze vacatures en pas je net opgedane kennis direct toe! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Jouw succes begint hier!

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.