STAP-budget beschikbaar

Home » Nieuws » STAP-budget beschikbaar

30 augustus 2022

Vanaf donderdag 1 september is er weer de mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen om een opleiding of cursus te volgen!

Wat is STAP-budget?

STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal 1000 euro dat je 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Zo heb je meer kans om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

Wees er wel snel bij want het budget is beperkt en de aanvragen gaan snel. In 2022 is er €160 miljoen beschikbaar. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen. Dit budget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes, 1 september is alweer de 4e van de 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen.

Voorwaarden

Het STAP-budget kun je zelf aanvragen maar wij kunnen je er ook bij helpen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die je wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Meer informatie vind je op de STAP-website. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode, de eerstvolgende periode start op 1 september vanaf 10:00 uur!

Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren door het volgen van een opleiding of cursus? En daarna meteen aan het werk via Canjers? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen hoe wij jou het beste kunnen helpen!

 

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.