Reachtruckcertificaat, heftruckcertificaat of EPT-certificaat behalen

Home » Nieuws » Reachtruckcertificaat, heftruckcertificaat of EPT-certificaat behalen

18 maart 2022

Haal jouw certificaten via Canjers!

 

Canjers werkt samen met diverse bedrijven in de logistiek en de productie. Deze branches hebben voldoende werk, maar voor veel functies moet je wel je reachtruckcertificaat, heftruckcertificaat of EPT-certificaat hebben. Wij merken dan ook dat veel kandidaten goed gekwalificeerd zijn voor deze functies maar net even hun reachtruckcertificaat, of een van de andere certificaten missen.

Omdat Canjers achter de ontwikkeling van flexwerkers staat kun je daarom via ons deze certificaten behalen. Wanneer jij via Canjers start kun je hiermee toch voldoen aan de eisen van de functie en lekker aan het werk gaan.

Met het behalen van één van deze certificaten werk jij ook aan je toekomst. Het certificaat houd je natuurlijk, ook al is de opdracht afgelopen. Wanneer je dan weer solliciteert voor een andere functie is de kans groot dat jij met jouw certificaat een streepje voor hebt op de rest.

 

Waarom een reachtruckcertificaat, heftruckcertificaat of EPT-certificaat halen?

Deze certificaten zijn belangrijk voor werkgevers in de logistiek en productie. Dit komt omdat er heel veel gewerkt wordt met reachtrucks, heftrucks en elektrische pallettrucks in deze branches. Met een certificaat laat jij zien dat jij veilig met deze trucks kunt werken. Dit moeten jij en de werkgever aan kunnen tonen want dit is vastgesteld in de Arbowet. Ook is dit daardoor een vereiste bij verschillende verzekeraars, mocht er toch iets misgaan dan zijn jullie daar beide voor verzekerd.

 

Verschillen reachtruck, heftruck en elektrische pallettruck

Alle trucks worden gebruikt om netjes orders van het pallet in de stellingen van het magazijn te plaatsen. Maar er zijn kleine verschillen tussen de trucks, anders zouden er ook niet drie verschillende certificaten bestaan.

Reachtruck

Een reachtruck rijdt zijwaarts in plaats van vooruit of achteruit en wordt vaak binnen gebruikt in kleinere ruimtes.

Heftruck

Een heftruck rijdt vooruit of achteruit en is minder geschikt voor kleinere ruimte. Wel is de heftruck geschikter om langere afstanden (in het magazijn) mee af te leggen.

Elektrische pallettruck

Een elektrische pallettruck is hetzelfde als een handpallettruck, maar bij de EPT hoeft de gebruiker geen fysieke kracht te gebruiken. Het verschil met de genoemde trucks hierboven is dat deze truck meestal alleen gebruikt wordt voor lichtere vracht die niet erg hoog in een stelling geplaatst hoeft te worden.

De EPT is vrij eenvoudig te bedienen en het certificaat is daarom vaak onderdeel van het behalen van het reachtruckcertificaat of heftruckcertificaat.

 

Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren door het behalen van een certificaat? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen hoe wij jou het beste kunnen helpen!

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.