Binnenkort solliciteren? Vermijd dan de volgende 5 cv-fouten

Home » Nieuws » Binnenkort solliciteren? Vermijd dan de volgende 5 cv-fouten

27 december 2023

Binnenkort solliciteren? Vermijd cv-fouten en ontdek hoe je indruk maakt op werkgevers en je kansen vergroot! Je cv en sollicitatiebrief zijn jouw visitekaartje, en wij helpen je om die onvergetelijk te maken. Met fouten in je cv, maak je namelijk geen sterke indruk. Deze fouten kunnen en zullen jouw sollicitatie niet positief beïnvloeden.

Binnenkort solliciteren? Vermijd cv-fouten

Misleidend cv

Geef een eerlijk beeld van jezelf. Veel werkgevers controleren wat men in hun cv zet, dus wees authentiek. Niets is zo ongemakkelijk als tijdens je eerste klus beseffen dat je eigenlijk geen idee hebt waar je mee bezig bent. Voorkom die situatie!

Algemeen cv

Wees specifiek en toon interesse in de baan! Pas je cv aan op de vacature door dezelfde woorden te gebruiken en jouw kwaliteiten en ervaring te benadrukken. Hoe beter je cv aansluit aan het bedrijf en vooral de functie, hoe groter de kans op die uitnodiging voor het gesprek. De kans dat de keus op jou valt is dan ook vele malen groter.

Te persoonlijk

Houd het professioneel. Geef alleen noodzakelijke informatie voor de vacature en het contact met de recruiter. Zaken zoals geslacht, nationaliteit, huwelijksstatus en politieke voorkeuren zouden niet relevant moeten zijn.

Raar mailadres

Kies voor professionaliteit! Een serieus mailadres vergroot je geloofwaardigheid. Maak eenvoudig een nieuw adres aan, zoals naam.achternaam@email.com. Vermijd grappige, aanstootgevende of onprofessionele adressen. Een e-mailadres als mixmaster69@hotmail.com is dus uit den boze.

Niet proeflezen

Voorkom slordigheden! Lees je cv en sollicitatiebrief grondig (hardop) door. Laat ook anderen proeflezen om spel-, type- of grammaticafouten te vermijden. Maak die onuitwisbare indruk!

Wil je meer tips voor een top-cv en motivatiebrief? Bekijk onze pagina voor nuttige adviezen. En voor een kijkje in de sollicitatiewereld, lees onze tips over wat je absoluut moet vermijden. Op zoek naar een baan? Check onze vacatures en pas je net opgedane kennis direct toe! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Jouw succes begint hier!

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.