Informatie

Kennis, informatie en goede gewoontes

Voor werkgevers

Wij geloven in een arbeidsmarkt benadering middels het headhunters principe. Dit betekend dat wij op de vakgebieden waarin wij ons gespecialiseerd hebben ( Productie/ Techniek), wij minimaal 100 latent/actief werkzoekende klaar hebben staan.

Zo kunnen wij snel een shortlist maken met kandidaten die op uw vacature matchen.

Doordat wij onze kandidaten kennen, weten wij wat ze willen en of ze beschikbaar zijn. Dit is goed voor de snelheid in het recruitment proces.

 

Natuurlijk kunnen wij ook een geschikte kandidaat voor u buiten de vakgebieden waarin wij onze specialisatie hebben zoeken.

 

Onze toegevoegde waarde:

  • Ons recruitmentproces volgens het headhunters principe.

  • Wij gaan voor kwaliteit op mentaliteit en toetsen dit door een goed persoonlijk gesprek met de kandidaat en het checken van referenties. Eventueel bestaat er nog een mogelijkheid om op competentie te testen.

  • Door een goede samenwerking met diverse instanties kunnen wij ook prima speeddates organiseren voor de klant waarin de kandidaten kennis kunnen maken met het bedrijf en vice versa.

  • Wij informeren van te voren op welke manier wij voor een vacature aan de slag gaan. Zien wij bijvoorbeeld alleen mogelijkheden om een kandidaat op basis van werving en selectie te vinden dan zullen wij dit van te voren aangeven.

  • Bij het aannemen van een vacature stippelen wij een recruitmentplan uit waarin we datums zetten waarop de klant iets van ons mag verwachten. Goede communicatie vinden wij hierin belangrijk 

  • Een strak administratief proces.

  • Wij kunnen een op maat gemaakte Online campagne opzetten. Denk hierbij aan het maken van promotiefilmpjes of andere campagnes. Standaard plaatsen wij onze vacatures online op onze site en op de gratis jobboards en social media kanalen.

  • Als klant krijg je twee wekelijks een update van de meest recent zoekende kandidaten die via ons werk zoeken

 

Afhankelijk van de vacature en de kandidaat zullen wij deze kandidaat plaatsen op basis van Werving en Selectie/ Detachering/ Uitzenden of Payrolling. Meer informatie hierover kunt u onder de tab werkgever op onze website vinden.